Steunprogramma's

Madagaskar behoort vandaag de dag nog altijd tot de 10 armste landen ter wereld. Chronische ondervoeding, analfabetisme en ontzettend hoge kindersterfte zijn er dagelijkse kost. Akany biedt gratis kwaliteitsonderwijs aan de armsten der armen in Madagaskar. Arm onder de armen wil zeggen dat het vaak om grote één ouder gezinnen gaat die het moeten stellen met minder dan 1 euro per dag. Deze gezinnen wonen vaak in mensonwaardige omstandigheden en beschikken niet elke dag over een normale maaltijd. Met uw hulp kunnen we deze gezinnen en hun kinderen een stabiele omgeving en een toekomst aanbieden.

Hoe kan u helpen?

Geef ons financieel een duwtje in de rug…

Financiële parrainage

Financiële adoptie: €16/maand

Via een fiscaal aftrekbare bijdrage van 16 euro per maand, garanderen wij de scholing van een kind, samen met de sociale begeleiding van het gezin. U sponsort één welbepaald kind en ontvangt op regelmatige basis voortgangsrapporten en foto’s van uw parrainage kindje.

Ontdek hier de kansen die u een kind biedt door financiële parrainage.

Eén warme maaltijd per dag: €6/maand

Dagelijks krijgen alle 240 leerlingen van de school een warme maaltijd en een vieruurtje. Voor vele kinderen is dit het enige dat ze op een dag eten. Help ons de kinderen die niet geparraineerd zijn dagelijks een warme maaltijd aan te bieden voor maar 6 euro per maand.

Meer weten over onze Cantine Scolaire? Klik hier.

Woononder- steuning: doe een gift

We bieden woononder- steuning in de vorm van sociale woningen en woonsubsidies om de armste gezinnen de kans te geven om zelf te kunnen sparen om ooit hun eigen degelijke woning te kunnen aanschaffen.

Klik hier om meer te weten over de woonondersteuning.

Doe een donatie!

Doneer een bedrag naar keuze. Vanaf €40 is uw bijdrage fiscaal aftrekbaar.

Uw geld wordt nuttig geïnvesteerd in de verdere uitbouw van het centrum, het onderhoud van de gebouwen, het bouwen van nieuwe scholen, het aanbieden van eerste hulp (kleding, rijstrantsoenen,…) aan 520 kinderen en nog veel meer.

Lees hier meer over de besteding van de donaties.

Of steek uw handen uit de mouwen…

containerElke 2 jaar sturen wij een container op naar Madagascar boordevol hulpgoederen en schoolspullen. Hiervoor doen wij een warme oproep aan iedereen die ons kan helpen aan:

kinderkleding (3-16 jaar)
schoolmateriaal (franstalige leesboeken, vingerverf voor kleuters, plasticine, schrijf- en tekenmaterialen, kleurboeken, boekentassen…)
speelgoed
en nog veel meer…

Ontdek hier waar u de mensen in Madagaskar nog allemaal plezier mee doet.

U mag gedurende het hele jaar al uw spullen voor Madagaskar afleveren bij Cibo, Tildonk.


AFLEVERADRES: Deugenietstaat 5, 3018 Tildonk (Haacht) – 016/61.85.85.

Supporters & helpende handen gezocht:

 

Ontdek waar we uw hulp nog voor kunnen gebruiken bij onze evenementen.