Op vrijdag 8 augustus 2014 neemt Jef Vandeputte, 74 jaar, deel aan de Dodentocht. De 100 km Dodentocht is een niet-competitieve wandeling met de uitdaging om 100 km te wandelen (of te joggen) in minimum 10 uur en maximum 24 uur.

Jef zoekt voor deze deelname sponsors en schenkt zijn voltallige opbrengst aan Akany. Sympathisanten kunnen hem een hart onder de riem steken door hem een bedrag per afgelegde kilometer te sponsoren.

Wij wensen Jef ontzettend veel succes en hopen uiteraard dat hij de 100 kilometer tot een goed einde brengt.

 

Nooit te oud om mee te doen aan de Dodentocht

 

Jef Vandeputte, een man van 74 uit Tervuren, neemt op 8 augustus 2014 deel aan de 100 km van Bornem. Een straffe uitdaging, en al zeker omdat hij het doet voor een goed doel. In deze Dodentocht laat Jef zich sponsoren per kilometer of gewoon “om mee te doen” om geld in te zamelen voor Akany, een project van vzw Werkgroep Kinderen voor Kinderen.

Akany Fanantenana of Centrum van de Hoop ligt op een boogscheut van Antananarivo, de hoofdstad van Madagaskar, te midden van de rijstvelden. In Morarano, het dorp waar het centrum gelegen is, probeert de vzw mits scholing een duurzame oplossing aan te reiken aan de gezinnen uit de sloppenwijken. Akany biedt gratis kwaliteitsonderwijs aan de armsten der armen. Door de kinderen uit de sloppenwijken de mogelijkheid te bieden om naar school te gaan, waarden te leren en een diploma te behalen, vergroten we hun kans om later een eerlijk betaalde job te vinden. Dat stelt hen dan op hun beurt in staat om zelfstandig hun gezin te onderhouden en hun kinderen later te laten opgroeien in een stabielere omgeving.

“Vroeger was er in Morarana geen school.” Vandaag is er dankzij Akany een lagere school waar 240 kinderen tussen 3 en 12 jaar onderwijs en dagelijks een warme maaltijd krijgen. Akany wil nu nog een stap verder gaan door ook secundair en technisch onderwijs aan te bieden voor de kinderen die niet op de staatsscholen terecht kunnen na hun basisonderwijs. Hiervoor moet er een nieuw schoolgebouw opgetrokken worden.
De initiële kosten voor dit nieuwe project zijn geraamd op 130 000 euro. De lokale bevolking levert een bijdrage in de vorm van werk, Akany zorgt voor de aankoop van de grond en bouwmaterialen, de inkleding en de opvolging van het project. In totaal zullen er 6 klassen bijgebouwd worden, 4 secundaire klassen en 2 technische. Elk schooljaar moet er één nieuwe klas bijkomen. De eerste komt er al in het schooljaar 2014-2015, zodat de leerlingen die nu in het laatste jaar primair onderwijs zitten, kunnen doorschuiven naar het eerste jaar secundair.

Naast scholing verschaft Akany onderdak aan 25 gezinnen. Sociale, juridische en medische bijstand maakt de hulp compleet.

Akany geeft kinderen die vroeger heel kansarm waren betere kansen. Hiervoor is Jef bereid om op zijn 74 jaar deel te nemen aan de Dodentocht als zijn vastenvoettocht.

 

Wij nodigen je uit: Sponsor Jef per kilometer

en help de kinderen van Madagaskar om te bouwen aan een toekomst.

 

Sponsoren kan door een bijdrage te storten op rekeningnummer:

BE60 4310 6823 0170, met de vermelding “Akany – secundair onderw.js?#8221;.

Akany levert fiscale attesten af voor bijdragen van minimum 40 euro.